۶ مرداد ۱۳۸۳، ۱۰:۲۴

از سوي بسياري از مقامات ،كارشناسان ومراكز پژوهشي ايالات متحده عنوان گرديد:

آمريكا و مشكل تعريف سياست در قبال ايران

روزنامه بوستون گلاب امروز در مقاله اي با اشاره به مشكلات تعريف سياست در قبال ايران نوشت : مهمترين وظيفه رئيس جمهور آينده تعريف يك سياست مناسب و صحيح در قبال ايران است .

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از بوستون گلاب ، اين روزنامه در مقاله اي نوشت تعريف سياست آمريكا در قبال ايران وظيفه مهمي براي رئيس جمهور آينده آمريكا خواهد بود . منطقي ترين رويكرد اين است كه از تحميل خواسته ها و يا تغيير نظام حاكم با استفاده از زور اجتناب كند . رئيس جمهور نياز خواهد داشت راههاي كاربردي و قابل اعمال را در رابطه با نظام مذهبي ايران برگزيند چراكه اين نظام در ايران پابرجا است و مخالفت با آن تنها به تثبيت پايه هاي آن خواهد انجاميد .

موضع بوش در قبال ايران دوره هايي را به مذاكره سپري كرد و در دوره هايي نيز اين همكاري براي مواجهه با برنامه هسته اي ايران و به دليل ادعاهاي واهي دولت بوش در مورد حمايت اين كشور از تروريسم و دخالت در جنگ عراق قطع شد .

با اين حال اين وضعيت نمي تواند به همين منوال ادامه يابد چراكه اين وضع هزينه زيادي نه تنها براي واشنگتن بلكه براي ناحيه خليج فارس ، آسياي ميانه و خاورميانه به بار خواهد آورد .

اين روزنامه در ادامه به مشكل برخورد با ايران و اتخاذ سياست در قبال تهران اشاره مي كند و مي افزايد اين مشكل به وسيله نتيجه تحقيق كميته مستقل تحقيق در مورد 11 سپتامبر در مورد اينكه ايران به 8 تن از اعضاي القاعده اجازه عبور از مرزهاي اين كشور را داد ، ظهور يافت . اگر چه جان مك لافلين رئيس سيا اعلام كرد كه مدركي مبني بر اينكه دولت ايران با القاعده همكاري داشته است وجود ندارد با اين حال مقامهاي آمريكايي هنوز نسبت به همكاري ايران در انفجار 1996 منطقه الخبر در عربستان مشكوك هستند .

يك پاسخ براي اين سوال كه چگونه بايد با ايران برخورد كرد را شوراي روابط خارجي امريكا در اجلاس اخير خود ارائه داده است . اين گزارش بحث مي كند كه تا زماني كه اميد به تغيير نظام نيست ، واشنگتن بايد يك ابطه محدود و گزينشي با ايران ايجاد كند .

اين گزارش به دنبال گفتگوهاي غير رسمي اعضاي شورا با برخي ايرانيها نوشته شده است و قضاوت متخصصان ايراني ، ديپلماتهاي بازنشسته ، رابرت گيتس رئيس سابق سيا و زبيگينو برژينسكي مشاور امنيت ملي سابق آمريكا را منعكس مي كند .

اين افراد "معامله بزرگ " با ايران را رد كردند با اين حال خواستار يك گفتگو ي تقسيم بندي شده با ايران شدند كه مي تواند به همكاري با اين كشور در افغانستان و  عراق منجر شود . آنها همچنين خواستار ايجاد امكان دستيابي تهران به سوخت هسته اي صلح آميز شدند .

اين ديدگاه همچنين نشان دهنده تمايل به حضور شركتهاي انرژي آمريكايي و توليدكنندگان صنايع هوايي و يا تاجران آمريكايي در ايران نيز مي باشد .

 اين روزنامه در پايان مي افزايد اگرچه روابط محدود با تهران ترغيب شده است با اين حال اين روابط تا زماني كه نظام جمهوري اسلامي عملا راههاي خود را تغيير نداده است بي تاثير خواهند بود و مقمات آمريكايي را راضي نخواهد ساخت.

کد خبر 98310

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha